Flamenco - La Maison Neuve

flamencoweek dans, gitaar, en cajon 27 juli - 3 augustus 2019

Geniet van een inspirerende Flamenco zomerweek in het prachtige kasteel 'La Maison Neuve'. In deze week krijg je de kans om te genieten van de natuur en uitdrukking te geven aan je passie en individualiteit door middel van flamenco. De liefhebber kan ook haar of zijn fysieke, geestelijke en emotionele balans herstellen met dru yoga. Volgens onze deelnemers is deze combinatie fantastisch.

Dru yoga

Als je wilt, kun je de dag met yoga beginnen om wakker te worden, te genieten van de natuur en je lichaam, geest en ziel klaar te maken voor de dans en/of de muziek.

Flamenco dance

In de flamenco-danslessen wordt veel aandacht besteed aan het samenspel van muziek en dans. De lessen worden gegeven op 2 niveaus. Naast leertechniek en dansmateriaal wordt er veel ruimte gegeven om zelfvertrouwen op te bouwen en je eigen passie te laten zien.

De lessen worden op zo'n manier gegeven, dat je flamenco kunt ervaren zoals het in Spanje wordt gedanst. We richten ons op persoonlijke expressie en wederzijdse samenwerking met de muzikanten.

Flamenco guitar

In de flamenco-gitaarlessen wordt veel aandacht besteed aan de interactie met de dansers. Alle gitaarlessen zijn voor mensen met enige speelervaring, niet voor complete beginners! Mocht je twijfelen, neem dan contact op.
Er zijn lessen op twee niveaus.

Naast het leren van technologie, wordt aandacht besteed aan improvisatie en reageren op dans of zang. Je leert hoe flamenco wordt beleefd in Spanje.

Cajon

Volgens de beroemde dirigent Hans von Bülow begint alles met ritme: leven, muziek en dans. Een cajon-workshop en palmas kunnen niet ontbreken in een flamencoweek. Als danser of gitarist is het goed om bezig te zijn met het ritme van de muziek, om het ritme bekend te maken en de muziek beter te begrijpen. Naast het leren van de ritmes, ervaren de meeste dansers en gitaristen het spelen van de cajon als zeer ontspannend. Maak je hoofd helemaal leeg en dompel jezelf onder in het ritme!

Aan het eind van de week is er een eindvoorstelling met dansers, gitaristen en cajonisten.

Duende

Duende (het magische moment in de Flamenco, waar zanger, danser, gitarist, en cajonist volledig opgaat in muziek, dans en het moment).

Tijdens de week zal er een peña (flamenco café) zijn, waar je de ziel van flamenco kunt ervaren.

Extra's

Als er genoeg mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van La Maison Neuve, is er op woensdag een rondleiding door de nederlandstalige kasteelheer.

Eén of meer avonden is er een groot kampvuur.
Woensdagmiddag is de vrije middag.
Woensdagavond is er Peña.
Donderdag gaan we uit eten.

Practisch

De week begint op zaterdag 27 juli om 20.00 uur met een avondmaaltijd en rustig aankomen. Je bent vanaf 17.00 uur welkom.
Het programma begint op zondag.

Zaterdag 3 augustus eindigt de week na het ontbijt en afscheid.
Je kunt tot 10.00 uur op de kamers blijven en tot 12.00 uur op het landgoed.
Tijdens het ontbijt kun je een lunch klaarmaken om mee te nemen