home

inspirerende dru-yoga, dans cursussen & vakanties

 

docenten/ begeleiding

Marleen van Haastrecht - docent dru-yoga, dansexpressie en Dance for Health

Marleen van Haastrecht Marleen van Haastrecht is initiatiefnemer van Born to Dance. Zij is Dru-yoga, hartyoga en dansdocente, therapeut, Movement Dynamics- en TfH-instructeur. Ze heeft les gegeven aan volwassenen en kinderen in Nederland, Frankrijk, Ierland, Aruba, Curacao en Bonaire en als coach/trainer gewerkt bij Partners in Progress. Ze is de trotse moeder van 4 zonen. Ze neemt nu af en toe dansles bij 3 van haar zonen, die Swingdance en Bluesdance les geven.

 

Vanuit een holistische visie en met veel plezier geeft zij Dru-yoga, hartyoga, dans en massage en begeleidt zij inspirerende yoga, dans & schildervakanties vakanties om lichaam, ziel, hart en hoofd met elkaar te verbinden.

 

Mede door haar achtergrond als natuurgeneeskundige, focust Marleen zich vooral op de balans tussen hoofd, hart en Hara en de balans tussen de elementen. Sinds kort is Marleen ook docente Dance for Health (dans voor mensen met Parkinson, MS of Reuma).

bronnen van inspiratie voor Marleen zijn:

Marleen begeleidt alle reizen in samenwerking met diverse locaties en vakdocenten.

 

Ezequiel Sanucci - docent tangodans

Ezequiel Sanucci Ezequiel Sanucci (Argentinië, Buenos Aires) is opgegroeid met de tangomuziek en -cultuur. Al jong studeerde hij aan de Escuela de Teatro Colón in Buenos Aires en hij begon een lange danscarrière als solist in ballet en moderne dans. Hij studeerde dans en didaktiek aan de Victor Ullate Ballet School, Centre Internacional de Dance Rosella Hightower en Codarts.

 

Ezequiel combineert tango met hedendaagse dans en gebruikt in zijn lessen zowel de principes van de Tango Classico als de Neo tango. In samenwerking met Lydia richt Ezequiel zich vooral op inspiratie en technieken voor gevorderde dansers.

 

 

Lydia Müller - docent tangodans

Lydia Müller Lydia Müller (Duitsland) studeerde hedendaagse dans aan Codarts (Rotterdam) en heeft gewerkt bij diverse dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Naast uitvoerend danser is zij choreograaf.

 

Lydia heeft veel ervaring in het lesgeven in Argentijnse tango, contact tango, contact improvisatie, hedendaagse dans, Afrikaanse dans en yoga. Het is Lydia's kwaliteit om een groep cursisten te begeleiden in een tangoreis van creativiteit, speelsheid en enthousiasme.

 

Kay Sleking - docent tangomuziek

Gitarist Kay Sleking speelt tango in uiteenlopende formaties. Hij treedt op als solist, als begeleider, in een ensemble of in een compleet orkest. Bijzonder puur klinkt de tango als Kay solo speelt. Maar ook in combinatie met een bandoneonist, violist, pianist, contrabassist of een zanger klinkt zijn tango prachtig melancholiek. Zijn CD's blijven daarom de luisteraar boeien. Naast gitaar speelt hij ook contrabas in verschillende formaties.
Kay is docent aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium. Hij geeft daar leiding aan het gitaarensemble Guitarras Portenas. Met dit ensemble en het Orquestra Tipica OTRA speelde hij in 2006 op het tangofestival in Buenos Aires.
Kay arrangeert op verschillende niveaus voor gitaar, geeft workshops tangogitaar en tango-ensembles en presentaties tangogeschiedenis.
Kijk ook hier.

Antje Herber - docent flamencodans en -zangAntje Herber

Ana Azules is de Spaanse artiesten naam van flamencodanseres Antje Herber. Antje is geboren Berlijnse en al vele jaren met huid en haar aan de flamenco verbonden. Het 'bestia flamenca', het flamenco-beest in haar, ontwaakte nadat zij op 18-jarige leeftijd 'toevallig' in Spanje terecht kwam. Na een studie Spaanse taal en letterkunde vond zij in Sevilla in het diepe zuiden van Spanje haar inspiratiebron en tijdelijke woonplaats en verdiepte zij zich helemaal in de flamencokunst.

 

Haar dansstijl is krachtig en zacht tegelijk, vol begrip en aandacht voor de schoonheid van de muziek en met name de zang. Het streven om muziek en dans tot een onscheidbare eenheid te versmelten is een primaire drijfveer voor haar werk. Zij heeft naam gemaakt met de ontwikkeling van de 'Por Fiesta' workshops in Nederland en Duitsland, waar alles om de muzikale interactie en een intense, gezamenlijke flamencobelevenis draait. Antje heeft op zoek naar technische uitdaging en een degelijk professioneel fundament de opleiding docent dans in Arnhem gevolgd en in 2001 afgerond.

 

Naast de flamenco dans heeft Antje zich ook in de flamencozang verdiept en is zij steeds meer actief om deze kunst voor veel mensen toegankelijk te maken. Haar nieuwste project is het Coro Flamenco in Utrecht. Zij heeft zich vooral op de 'cantes festeros', de vrolijke feestzang, toegelegd. Haar speelse benadering is voor velen een brug om zich in de swingende 'soniquete flamenco' te verdiepen en de kneepjes van het samen muziek maken te leren. Kijk ook hier.

 

Jürgen Rijkers - docent flamencogitaarJürgen Rijkers

Gitarist Jürgen Rijkers speelt flamenco in de Jerezaanse stijl, denk aan Moraito Chico of Antonio Jero. Hij houdt zich vooral bezig met de groove, de soniquete, de ritmische opvatting van deze muziek en met op het juiste moment precies dát doen wat de muziek nodig heeft, zodat het echt een aanvulling wordt op de zang/dans. Jürgen treedt op met o.a. zangeres Helena Perez en heeft zijn eigen flamenco-fusiongroep genaamd Canal Sur. Meer informatie over zijn (flamenco) aktiviteiten en filmpjes vind je hier.

 

Sebastiaan de Vries - docent percussie/ cajonSebastiaan de Vries

Sebastiaan drumt sinds zijn 14e en was veel in West-Afrika. Met veel enthousiasme en gedrevenheid geeft hij lessen en workshops percussie. Zijn lessen zijn speels en uitdagend. Door de jaren heeft Sebastiaan zich steeds meer ontwikkeld als leraar en coach. Hierbij speelde de opleiding NLP Master practitioner die hij in 2013 afrondde en de opleiding Post-Hbo Professioneel coach in 2015 een belangrijke rol. Naast Doundoun en Djembélessen is Sebastiaan zich de laatste tijd ook steeds meer gaan interesseren voor de UDU (een muziek instrument van klei dat ontwikkeld is door vrouwen van het Igbo volk uit Oost-Nigeria) en de cajon.

 

Na acht flamencoweken in La Maison Neuve te hebben meegemaakt, heeft Sebastiaan zich verder bekwaamd in de cajon in Sevilla. Kijk ook hier.

 

Léontine Merkies - docent yoga

Leontine Merkies Léontine Merkies begon ruim 25 jaar geleden met de beoefening van yoga en is sindsdien geinspireerd door de oneindige mogelijkheden van yoga om tot eenheid van lichaam en ziel te komen. Zij volgde yogalessen uit verschillende stijlen en tradities en begon haar yoga tea­cher training in 2006 bij Prana Health, Yoga and Training op Aruba, waar zij woont. Sindsdien geeft zij integrale yogalessen die meestal buiten plaatsvinden. Zij laat zich daarbij graag inspireren door de aanwezigheid van de natuur. Haar lessen bevatten elementen van verschillende yoga tra­dities zoals Hatha, Kum Nye en Siddha yoga en de flows van de Dru yoga.

 

Leontine besteedt ruim aandacht aan technieken om te centreren en te ontspannen. Door het lichaam te strekken en spanning los te laten kan de energie gaan stromen en wordt de fysieke vitaliteit vergroot. Aandacht voor de innerlijke beleving van adem en beweging brengt de mind tot rust en creëert ruimte voor een diepere verbinding met ons Zelf. De natuur vormt hierbij een bijzondere hulpbron.